An Baile Nua, Co. na Gaillimhe
Bean Mhic Conchoille

Ar an leathanach seo

1. Tháinig fear ar cúairt ag Raiftéire lá. Bhí sé ina chainnteóir mhaith é fhéin agus ba mhaith leis casachtáil le Raiftéire agus píosa cainnte a bheith aige leis. Ní raibh Raiftéire ina shuidhe núair tháinic sé agus dubhairt sé le cailín a bhí ann a dul siar san seómra aige agus a rádh leis go raibh fear thíos sa gcistínigh a theastuigh uaidh é a fheiceál.
    Dubhairt Raiftéire léithi dul síos arís agus fhiafraigh de cé hé féin d'fhiafruigh. " Abair leis adeir an fear thíos "gur mise "bláth na Bealtaine"
    Tús an Earraigh a bhí ann agus seo mar labhair Raiftéire. "An é thús an t-saoghail nó deireadh an díle, le go bhfuil bláth na Bealtaine a theacht fe Féile Bhrighide."

Mairtín Mac Oirealla
    Mainistear.