Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Bhí bean fadó agus bhí síad pósta le sgathaimh fada bean an-saidhbheir a bhí innte agus ní raibh aon pháiste aca.
    Bhí fear san áit a raibh fíos aige agus chuaidh sí go dtí é agus dubhairt sé léi béile ar leith a gléas di féin nuair a tháinig sí abhaile dubhairt sí leis an gcochaire béile a gléas di gléas an cócaire an béile agus nuair a bhí sé gléasta dith an cocaire chuid de i ngan fhíos.
    D'ith an bhean an béile agus bhí páiste aice féin agus ag an gcocaire i gceann ráithe. Bhí an dá páiste cosamhail le chéile ag ní aitneó duine ar bith thar a céile iad.
    Chuaidh sí annsin arís go dtí an fear a raibh an fíos aige agus d'fhiafruigh sí dhe chia an chaoi nach n-aitneoc sí an bheirt aca
    Mairéad Ní Níadh
    Coill Sáile, Co. na Gaillimhe