Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Ins an t-sean aimsir bhí baintreach i na comhnaidhe i dteach beag agus bhí triúr mac aice. Bhí sí roinnt bocht mar ní raibh a clann ag saorthú mórán airgid.
    Aon lá amháin dubhairt an mac is sine go raibh sé ag dul ar thóir fortúin. Annsin rinne an mháthair cáca agus d'fiafhruaigh sí de cé mb'fhearr leis an leath mhór is a mhallacht ná an leath bheag is a beannacht. Tógfaidh mé an leath mhór is cuma liom beannacht ná mallacht maith go leor arsa an mháthair thug sí an leath is mó dhó. Bhuail sé bóthar annsin agus bhí an mháthair ag cur mallacht na dhiaidh
    AT0570: The Rabbit‑herd
    Máirtín Ó Níadh