Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Bhí duine uasal an fadó agus bhí buachaill aimsire aige bhí an-mheas ag an duine uasal seo ar a bhuachaill aimsire. I gcionn beithidheach is mo a bhíodh an buachaill aimsire seo. Aon trathnóna amháin dá ndeacha an buachaill aimsire seo amach ar thuairisg na mbeithidheach bhí ceo ann agus chinn sé ar an mbuachaill na beithidhigh a fhághail agus bhí brón mhór ar an buachaill agus níor leis a theacht ag ann a Máighistir gan na beithidhigh a beith aige. Chonnaic sé cloch mhór i-naice leis agus rinne sé uirthi, shuidhe sé síos ag bun na cloiche. Ní raibh sé i bhfhad annsin nuair chuala sé glór i naice leis. ag fiafhruigh de a raibh
    AT0889: The Faithful Servant
    Máirtín Ó Níadh