Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí Íosa-Criost i n-a fear óg, bhí sé fhéin agus naomh Peadar ag siubhal lá amháin agus casadh fear bocht ortha agus diarr sé déirce ortha agus thug Críost piginn dhó. Bhíodar ag siubhal aríst gur casadh fear-óg dóibh agus d'iarr an fear-óg déirce orthabh agus thug Íosa-Críost sgilling dó. Bhíodar ag siubhal go raibh sé i n-a thráthnóna agus chonnaic siad coill sgatha beag uathabh rinne siad ar an gcoill agus bhí solas innte.
    Agus cé bheadh ann acht an fear óg D'fhanadar i ndeanfheacht leis an bhfhear óg go maidin. Ar maidin bhuaileadar bothar agus bhíodar ag siubhal go dtáinigeadar go dtí an áit ar casadh an fear bocht orthab an lá roimhe sin, agus fuaireadar an fear bocht caillte. Anois adeir naomh Peadar le
    Máirtín Ó Níadh
    Coill Sáile, Co. na Gaillimhe