Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Article an Chreidimh Chruaidh a tháinig chugainn ar chúirt ar uair ár mbáis. Mar tháinig an Taingeal le sonas i gluais na mná. Tamhairní Íosa faoi na braoinn is d'úmhlaigh sí síos de bhánnríoghan uasal an asail bhinn. Tháinig an dá ríogh tháinig na trí ríog faoi throm thuirse ag sileadh deor. Níor itheadar greim is níor bhlaiseadar de aon nia, nó go dtháinnig Mac Dé agus tharraing an tuisge tríd an bhféar. Is maith an sagart É, is maith an baiste a rinne Sé. Bhaist Sé Eoin, agus bhaist Eoin É ag tógál na sraonnteacha dá gceann Mac Ríogh ar Neamh dá gcuir le crann. Tógál báidh díobh is dá gcuir san gcré. An té déarfas Article an Chreadimh Cruaidh trí huaire ins gach lá béidh an Mhaighdean Muire ag comhrádh leis trí lá sul a bhfuigfidh sé bás.
    Seosamh Breathnach
    Coill Sáile, Co. na Gaillimhe