Scoil: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. na Gaillimhe
Micheál Mac Aodhgáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    is níor stop sé go dtáinic sé go dtí Drúcht Uaine agus go dtí an soithín. Thosuigh Drúcht Uaine dhá gleasadh amach ar maidin comh luath is d'airigh se corraighe, bhí sí gleasta amach aige ag a trí chlog tráthnóna. "Bheadh muid ceart got leór anois" adeir Drúcht "dá mbeadh congnamh ar bith againn a cuirfheadh i bfairrge í. Muise go dtí shioraidhe dhíot gabh tusa faoí na tosach is gabfhad mise faoí na deire adeir Loinnir. Crocadar leó ar a gcorrghualainn i gur cuireadar i bfairrge i- Nuair bhí sí socraigthe ar ancaire aca deirigh gach einne aca de léim dhá bord is cuadar amach ar an tráigh Seasadar ar a gcois ag breathnú ina ndiadh agus connaicheadar an currachín snámh ag teacht
    Áine Ní Bhrian
    Bairbre Ní Súilleabháin