Scoil: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. na Gaillimhe
Micheál Mac Aodhgáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    iad a fhéin agus rinne an cailín beag chuile shórt compóirteach caoí nach raibh na fir beaga ariamh roimhe sin. Bhíiodh a bricfásta réidh ag an gcailín beag dóib ar maidin agus annsin theigheadh na fir beaga ag baint óir dhóibh fhéin Sin a bhíodh siad i dheanamh ar feadh an lae. Nuair a dimthigh an cailín beag ón mbúistéir ní raibh fhios aige beo cé an chaoí a gheobfhadh sé ar ais go dtí an bhanrioghan gan croidhe an cailín a bheith aige. Bhíos aige go marbhóchad sí a bhean agus a pháiste agus é fhéin faoí nach déarna sé mar dúbhairt an
    AT0709: Snow‑White
    Áine Ní Bhriain