Scoil: Inis Niadh (uimhir rolla 11938)

Inis Ní, Co. na Gaillimhe
Caitlín Ní Thuathaigh

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhíonn stoirm air bhíonn na nealta ag gluaiseacht tart sa spéir. Bhíonn dat dearg tárt ar an ngréin . Nuair a bíonn báisteach le teacht bíonn an geálach go h alúinn, bhíonn dróc aimsir le teact . Na h-oidhcheanta bhíonn droc aimsir le teact .Na h-oidhcheanta a bhíonn go leor réalta sa spéir bhíonn sioc air. Nuair a bhíonn néalta óra sa spéar bhíonn droc aimsir air. Ma bhíonn bogha ceatha ann air maidin, sin comhartai droc aimsire freisin.
    Ghaoith aniar agus an gáoite an deas is mó a thugann báisteach .Bíonn na préacháin ag dul tart sa spear nuair a bhíonn sneachta air . Bhíonn na ainmhidte ag teacht on gcnoc . Bhíonn dat dearg ar an
    Seán Ó Fathartaigh
    Tomas Ó Fathartaigh