Scoil: Inis Niadh (uimhir rolla 11938)

Inis Ní, Co. na Gaillimhe
Caitlín Ní Thuathaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann uair amháin agus bhí triúr mac aige. Bhí sé ag dul in aois agus cheap sé go raibh sé inam aige udacht a dheanamh . Na h-ainmneacha a bhí ar na triúr mac na, Danas Manus agus Feidhlim óg bhí ceann aca a raibh fonn air a bheit ag marbhu éan agus ag dul ar aghaid mar sin. Bhí ceann eile aca a raibh fonn air a bheith ag obair ar an bhfeilm bhí go maith is ní raibh go h-olc na go ndearna an seanfhear an udhacht. Dubhairt sé le Danus go dtiubhrad sé dhó an meid a bhí ag rith agus an méad a bhí inam eitilt ar an bhfeilm . Dubhairt sé le feidlim óg an méid a bhí ag fanacht socar agus an méid nach raibh ag corruigh ar in bhfeilm go mba leis é .faoi ceann sgathaimh cailleadh an sean fhear. Cheap gach aon mac gurb leis féin an áit agus chuaid siad cun dligheadh . Nuair a fuair sé an dligheadh dubhrad le danas an meid a bhí ag dul do gurab
    Brighid Ní Linneán
    Seosamh Ó Linneán