Scoil: Loch Eidhneach (uimhir rolla 16007)

Loch Eidhneach, Co. na Gaillimhe

Is ní féidir liom é a sníomh
    Na a réidhteach
    Fr. [freagra?] An Grian.
    Lasgareacht
    Tá a lán éisg ins na locha mór thimcheall Conmacnamara. Tá an áit is fear ar a mblaoightear "Beirig". Tá bradán agus liathán ar Loch Inach agus tá breac bhán le fághail i nDoire an Cláir. I Líonán tá samharcíní le fághail agus tá t-iar bhreac le fághail ann freisin. Tá Beirig an buidheach do na maoiraibh chun aire a thabhairt to na h-éisg an bhliadhain seo. Ní raibh na h-éisg go tiugh an bhliadhain seo san samhradh acht tá
  2. Tá a lán éisg ins na locha mór thimcheall Conmachnamara. Tá an áit le fear ar a mblaoighthear "Beirig". Tá bradán agus liathán ar Loch Inach agus tá breach bhán le fághail i nDoire an Cláir. I Líonán tá samharcíní le fághail agus tá t-iar bhreach le fághail ann freisin. Tá Beirig an buidheach do na maoiraibh chun aire a thabhairt to na h-éisg an bhliadhain seo. Ní raibh na h-éisg go tiugh an bhliadhain seo san samhradh acht tá
        1. breith ar ainmhithe
    Brígíd Ní Standúin