Scoil: Clochar na Trócaire, An Clochán

An Clochán, Co. na Gaillimhe
An tSr. M. Peadar

Ar an leathanach seo

1. 1. Fear caol dubh ' na seasamh ar mullach an chnuic is gach a bhfuil de photógaibh ina corp ar creatadh leis an olc.
    Freagra - Gunna.
    2. Tháinic ceithre cosa isteach, chuaidh cúig cosa amac, caith dhá chois trí cóis ag iarraidh an cos a chuaidh amach a thabhairt isteach.
    Freagra - Caora a mharbhuigh fear an tighe is sgiob an gadhar ceann dá cuid cosa is chaith fear an tighe stól trí cosa leis an ngadhar ag iarraidh cois na caorach a bhaint de.
    3. Gilin ó gile thar farraige anoir, fear innsint mo scéal gan féith na fuil.
    Freagra - Litir.
    4. Sheas mé amach i ndoras mo Dhaide Ó agus chonnaic mé an rud marbh ag iomchur an fir beo.
    Freagra - Bád.
    5. Ceathrar chloinne a chuaidh ag bainnt slat; an t-slat a bhaineadar chaitheadar uatha é agus an t-slat nár bhaineadar thugadar leo é.
    Freagra= gé.
    6. Chuaidh mé ina coille ag iarraidh cárr adhmuid. Thug mé abhaile craol cárr dhé agus ní raibh órdlach de camh ná díreach.
    Freagra - Minn ságha.
    7.Muilt iarainn agus roball olann as.