Scoil: Cushatrough (uimhir rolla 14986)

Cois an tSrutha, Co. na Gaillimhe
Máire, Bean Uí Ghoilidhe

1. An Cheisneach Chreideadh Cruaidh
    Tháinigh an t-aingeal anuas le cogar i gcluais mná. Is beannaithe and cigar é. Trí ráithe ón oíche sin, rugadh Mac Dé i stábla na n-asal.Tháinig na trí ríthe leis na trú droma diollas. Caithidh díobh na sriantacha. Ní ann le cách a bhfeiceáil oraí. Mac a Rí a cuireadh sa gcré chuaigh suas ar dheis láimh Dé. Níor thug sé greim i mbéal na mná go dtug sé an t-uisce tríd a mhéar.
    Is beannaithe an sagart é Mac Dé. Bhaist sé uan agus Bhaist uan É. Níl aon duine a déarfas an cheineach Creideadh chrua trí h-uaire ar an trá nach bhfeicfidh an Mhaighdean ghlórmhar trí h-uaire roimhe n -a bhás.