Scoil: Cushatrough (uimhir rolla 14986)

Cois an tSrutha, Co. na Gaillimhe
Máire, Bean Uí Ghoilidhe

Ar an leathanach seo

1. Coirighim an leabaidh in Ainm an Athair agus an Mhich agus an Spioraid Naoimh. I n-onorughadh don oidhche a geineadh mé don oidhche a rugadh mé 's dhon oidhche a baisteadh mé agus in onorghadh dhuit a Mhic Dé.
    'Is deas é do phaidir a Mháthair'
    'O a mhich shil mé nach dtiocfá go lá'
    Níl aon duine adearfas do Phaidir a mháthair tri huaise léis luighe dó nach bfuil na Flaithis le fághail aige agus ni baoghal dhó droch aisne.
    Dia dár sábháil is a Mháthair go bfuighimíd bás in Éirinn: A Íosa a aon Mhic. A Athair an Uain a thug ofráil do Dhia, dár gceannacht go cruaidh bí nár n-éadain bí nár ndiaidh agus bí nár n-aice
    Feithchín Breathnach
    Máire Bean an Bhreathnaigh