Scoil: An Clochán (B)

An Clochán, Co. na Gaillimhe
An Br. Angelo Mac Shámhais

Ar an leathanach seo

1. Fadó bhí sagart ins an gClochán agus bhí se an-chrosta. Bhí sean-chailleach ina comhnuidhe ar Sráid an Drioceaidh. Máirin na Luibhe a bhí mar ainm uirthi. Bhí an dearg ghráin ag an sagart uirthi. La (ag) amháin bhí an sagart ag dul go dtí Béal Átha na Buidhe agus thuit an capall faoi. Bhí sé ag breathnú uirthi acht ni raibh aon mhaith dhó ann. Thanaig sgata fear ann annsin. Dubhairt duine acú go rachfadh sé i gcoinne Mháirin na Luibhe. Cuaidh sé agus thanaig Máirin. Bhi slat beag ina laimh aici. Bhuail sí cupla buille ar an gcapall. D'éirig sí ina seasamh.
    Nior chuir an sagart aon bhagairt uirthi ní ba mhó
    1. am