Scoil: Baile an Churraigh

Baile an Churraigh, Co. na Gaillimhe
A. L. Ó Maoileannaigh

Ar an leathanach seo

1. 1. I mBaile- an -Tubber fado bhí fear ina chómhnaidh, agus sé an tainm a bhí air na "Tadhg O Cadhain. Bhí an fear iongantach seo go h-an mhaith ag imirt peile. Lár an t-samhraidh a bhí ann, agus fuair Tadhg fóghra go raibh a mháthair tinn i mBaile Atha- Cliath. Ní raibh aon rud le deanamh, acth siubhal go dtí an chathair chun i d'feiscint. Tráthnóna De Sathairn a bhí ann, agus bhí an -bhrón ar an foireann go lear, mar bhí siad chun cluiche peile d'imirt an lá indhiaidh sin, agus ba é Tadhg a bhí ina captaoin san áit sin. Do thosuigh sé ar an turas. Thainich an oidhche agus d'imthigh sé, Ag a do dhéag a chlog an lá indhiaidh sin, núair a bhí na fóirne ar an bpáirc chun tosu ar
    AT1894: The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks
    Teangacha