School: Baile an Churraigh

Baile an Churraigh, Co. na Gaillimhe
A. L. Ó Maoileannaigh

1. MAIRT na h-INIDHE
    Tuiteann an lá seo ar an lá roimh ceadaoin na luaitreadh. Bíonn féile de cacaí an phanna in ghach teach an oidhche sin ag ullmhú chun na carghaoise. Caittear saláinn ar na cailíní an oidhche sin chun go gcuinneochaidh siadh an t-óige go ceann blíana eíle mar bíonn gach cailín ionphosta ag súil go ndéanfhar a cleamhnas i rith na h-inidhe.

DOMHNACH na bPÚS
    Sin é an cheadh Domnach san gcargaois. Caílíní nach gheibheann seans chun a bhéith pósta í rith na h-inidhe, bíonn pús aca an Domhnach in a dhiaidh si mar níor mhíste fanacht gan fear go ceann blíana eile.

CEADAOIN na LUAITHREADH
    Nosanna atá timhcheall ná h-aite seadh go n-éirigheann gach duine as úsaid