Scoil: Baile an Churraigh

Baile an Churraigh, Co. na Gaillimhe
A. L. Ó Maoileannaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí beirt shaighdiuir ann tímcheall ceithre scór bliain ó shoin agus tháinig siad go dtí Doirín san oidhche ag iarraidh na daoine a bhí ag déanamh "poteen" a fhághail amach. An oidhce sin d'ól siad gach deoch a fuair siad agus níorbh fada no go raibh siad ar meisge. Chuaidh siad go bruach an t-Shuca chun dul go dtí an taobh eile. Dubhairt ceann aca nach raibh abhainn ríamh nach raibh sé féin in ann léimt thart. "Ó" ars an fear eile " ní raibh abhainn ríamh nach raibh mise in ann snámh tríd. Chuaidh an chéad feár cupla slat ó bhruach na h-abhann agus thosuigh sé 'gá léimt acht thuit sé isteach agus báthadh é. Rinne an fear eile iarracht chun snámh acht theip air agus báthadh
    Máire Cáit Ní Thaidhg
    An Doirín, Co. na Gaillimhe