Scoil: An Clochar i gCárna

Carna, Co. na Gaillimhe
Siúracha na Trócaire

Ar an leathanach seo

1. Ceithre coirnéil ar mo leabaidh, ceithre aingil orra sgartha. Má fhághaim-sa bás anocht nó ar maidin i bhFlaitheas na ngrást go raibh m'anam.
    Cóirighim mo leabaidh i ngleann uaignigh ar phunán luachra, in ainm na h-oidhche a geineadh tú, in ainm na h-oidhche a rugadh tú, in ainm na Naomh is aoirde i bhFlaitheas na nGrást, in ainm an Mhic gur shíl tú nach dtiocfadh go mbeadh sé 'na lá. Ó, a Mháthair níl aon duine a deireas do phaidir trí h-uaire sa lá a bhfuil damní síoruidhe dá anam go bráth.
    Ceithre phosta ar mo leabaidh- ceithre aingil ag rinnc' orra, Naomh Maitiú Marcus, Lúcas, Eoin. Beannuigh an leabaidh seo a bhfuil mé 'mo luighe uirri. Luighim sos, glacaim mo shuaimhneas, cuimhnigheann m'anam ar Mac Dé Is má fhághaim bás uaidh seo go maidin go raibh m'anam ardheis láimh Dé.
    Go mbeannuighe Tú dhom a Shéipéil Dé mar bheannochas mé féin duit, is go mbeannuighe Béal Dé dhom. In ainm Maighdine na Flaithis íslighim anseo ar mo leath-ghluin dheas le súil go bhfaighim agus anama ....... an domhain slán ar leic na bpian. Amen.
    A Bhainrioghain is gile ná an ghrian, ná fulaing i bpian mé i bhfad. A Mhic Mhuire, sgaoil na glais agus tabhair m'anam leat. Glaoidhim ort a Mhaighdin Mhuire.
    Máire Breathnach
    Roisín na Mainiach, Co. na Gaillimhe