Scoil: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    feitheamh lé h- aiseírge glórmar An té d'fulaing bháis ar bur son go dtugaid sé aoibneas siorraidhe dhíbh.
    Nuair a thiocfhas duine slán ó bhaoghal báis.
    Moladh go deó leath-sa a Slánuightéoir a thug saor mé ón bhaoghal seo ar son nach fiú mé go gcuirfeá rath mo shean ort. Míle glóire leat ar do mór trócaire
    Seo páidir a deirtear ag coigilith na teine do duine.
    Coigluigimh -se an teine seo mar coigilimh í is các
    Brígid in a mullach is Muire in a bárr.
    An Cuigeadh Aingeal is aoirde i gCatair rí na ngrást a cludúghadh na teine seo ó oidhche go lá. Amen.
    Seo paidir a deirtear nuair a beas duine i dtrioblóid.
    A Íosa sár mhílís is tusa mo coimirce agus mo neart i n- ámh an chatha. Ó Deónuigh fuasgailt orm ins an gcruadcás seo. Amen.
  2. An páidhir geal an t-ainm atá air an bpáidhir seo. Deirtear é ar maidhin agus deirtear é freisin má bhíonn aon duine go dona ins an teach. Bíodh na sean ndaoine dhá rádh sin fadó agus is é a bhíodh dá rádh acú nuair a d'eireocadh siad Seo é an caoí a deirtear é. Go mbeannuigh Dia dúith a páidhir
    Antoine O Flaithbheartaigh
    Bairibre Ní Cheannabháin