Scoil: Ballinafad

Béal an Átha Fada, Co. na Gaillimhe
Mrs Ruane

miste liom." Thánaiceadar abhaile chun an tsean bhean uair ecínt roimh lá.
    Thánaiceadar isteach agus dúbhairt an tsean bean, "O a Sheosamh ar dhíol tú an bullán" "Díól mé a mháthair", ar seisean ach "cheannuigh mé budóg". Óra céard a dhéanas an chíos arsa an tsean bhean "caithfidh tú an budóg a dhíol arís" "Eirigh suas go bfeicfidh tú í" ar seisean. Déirigh an tsean bhean agus hobair nár thuit sí as a seasamh. "Bíodh ciall agat a mháthair" ar seisean, "ni thiubhran-sé mo bhudóg ar chíos Connamara".
  2. Bhí lánamhain óg fadó ann agus chuaidh an bhean ag déanamh léine don fhear lá amháin. Rinne sí sort mála agus tharraing sí anuas ar a cheann é.
    Ni raib sé indhon a cloigeann a
    Máire Ní Mháille