Scoil: Ballinafad

Béal an Átha Fada, Co. na Gaillimhe
Mrs Ruane

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear in a chómhnuidhe in Úraid san tsean aimsear. Bhí sé ag brionglóide oidhche amháin agus cheap sé go raibh pota óir ag crois bhóthair luimneach, agus go raibh sgeach beag geal ag fás ós a chionn. Bhí an brionglóid céadhna aige ar feadh trí oidhche go raibh an pota óir ann.
    Dúbhairt sé le na bhean ar maidin go raibh sé ag dul ar turas, agus d'fiafruigh sé dhe cá raibh sé ag dul, "Tá mé ag dul ar thuairisg pota óir" ar seisean. "bhí go maith agus ní raibh go holc" dimthigh leis agus tháinig sé go dtí Cros bhóthair luimneach, thosuigh sé ag bhreathnuigh faoi agus ós a chionn agus ní raibh sé ag fágail amhairc ar bith ar an bpota óir.
    Faoi
    AT1645: The Treasure at Home