Scoil: Cashel (uimhir rolla 11358)

An Caiseal, Co. na Gaillimhe
P. Ó Lochlainn

Ar an leathanach seo

1. Lá amháin bí Ár Slanaighiteór agus a mathair ag dul ar cuairt chuig áir éigin Cas Naomh Peadar leo. Nuair a bhí sé imrighe dubhairt Mhuire Mathair le na Mhac "Nac Caol na
    cosaí aá ar Naomh Peadar".
    Níor dhubhairt Íosa tada. Gluaiseadar leo go dtáirc tuairimí na h-oibre oria, i n-áir uaigneach. Bhí tear amháin ann. Dubairt an Mac le n-a Mathair dul isteach ann agus fanacht ann go maidín. Rinne sé amhlaid. Ní raibh duine ar bith sa breach ar fhear caillte a bí ós cionn obair.
    Nuair a bháinte sí amach ar maidin dubairt sí, "Muise nach aisreach an áit ar chuir rú aréir mé a Mhic"
    Narb phurasta dhuit-se greim a baint as an bhfear sin ná freim a bhaint as Naomh Peadar" ar seisean.
    Lá amháin bí dream ag toiribheact Íosa Críosta Chas an ciariógh agus an priompalláin leo.
    D'fiafriaghe dóib a bfacadar é. "Cuaid sé annseo ar ball". ars an cuartóg. "Tug tú eireach" ars an príompalláin "ní seasa sé" Cuir an lucht a bhí ag sabháil Íosa isteach i bhfuigheacháin é, agus dúbhaigh siad é. "Beidh fhios acu anois go bhfuil sé annsin mar níl dúbach ar aon fuigheacháin eile" dubhradar Cuireadar dúbar ar gac ceann annsin.
    Máire Seóige
    Sraith Sháile, Co. na Gaillimhe