School: An Tulach (roll number 13148)

An Tulaigh, Co. na Gaillimhe
Teachers:
Tadhg Ó Séaghdha Máire, Bean Uí Dhuigneáin

1. (continued from previous page)
    fearr thart san áit seo amhránaidheacht acht tá Pádhraig Ó Cuirín as Caorán go maith ag amhránaidheacht freisin.
    Rinncéoirí *
    Bhí Seán O Cuirín agus Séamas O Coisdealbha go maith ag damhsadh agus Colm Ó Conghaile go maith ag damhsadh freisin.
    Sgéalaidhthe
    Ta Maireas de Búrca ina sgéalaidhe ina seanchaidhe, agus in' amhránaidhe maith agus Labhrás Ó Conghaile ina sgéalaidhe 'na sheanchaidhe agus 'n amhránaidhe maith agus tá Michéal Ó'Conghaile ina sgéalaidhe 'na sheanchaidhe agus amhránaidhe maith agus Colm Breathnach agus Maitiú Ó Tuathail tá siad chomh maith céadna. Ní bfhuightheá daoine chomh maith leo sin do siubhal do shearfá sa tsneachta ag éisteacht leo leis na sgéalta bréaghta acá aca i dtaobh Fionn Mac Cúmhall agus Oisín agus gach duine aca agus na daoine a mhar in Éirinn fadó.
    Áine Ní Fatharta
    Baile na hAbhannn