Scoil: Cartúr Caol (Scoil Bhríde) (uimhir rolla 12945)

An Cartúr Caol, Co. na Gaillimhe
T. Ó Cuinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Fágann muid na fataí sna puill go mbíonn an Nodhlaig caithte agus annsin ionntuigheann muid iad agus cuireann muid go leathtaobh na leath chinn atá feileamhnach le síol.
    Siad na Champions Epicures agus Arran Chiefs na cinn is mo a cuirtear anois agus na Champions na cinn is fearr. Bíonn Epicures mar fataí céad foghmhair (luath).
  2. Starch ó Fataí
    Bhíodh starch á dheanamh ó fataí ag mórán daoine go dti sgór blian ó choin nuair a tháinig na boscaí beaga 'sna siopaibh. Deanann cor dhuine anois fhéin é - sin anois is arist agus ní i gcomhnuidhe.
    Seo an chaoi a d'innis duine a deanann fós é - faoi - "(1) Ar dtus ní mhór na fataí a scriobadh le scraper stáin agus an stuf a leigeann síos i méis.
    (2) Ní mhór an stuf sa méis a chuir in éadach agus an stuf a fháisgeadh go maith agus an sugh a leigheann isteach
    Cáit Ní Chúinn
    Cnoc Carrach, Co. na Gaillimhe