Scoil: Cartúr Caol (Scoil Bhríde) (uimhir rolla 12945)

An Cartúr Caol, Co. na Gaillimhe
T. Ó Cuinn

Ar an leathanach seo

1. Dhá sgór blian ó choin is annamh a bhíodh bróga ar aoinne go mbeadh sé in aois ocht mbliadhna déag no mar sin - nuair a bheadh air obair trom a dheanamh le láidhe.
    Deirtear go raibh daoine ann fadó nar chaith bróg ariamh acht níl tracht ar aoinne fá leith.
    Bíonn bróga ar gasuir anois chomh luath is teigheann siad amach ar sgoil agus deireann daoine nach bfuil acht dhá sgór blian nach mbíodh péire bróga ar oiread is duine ar sgoil nuair a bhíodar fhéin óg.
    Teigheann muid cosnocht nuair a bhíonns an aimsear go breágh sa samhradh agus nuair a bhíonn na fir amuigh ar an bportach sa samhradh agus aimsear breágh ann bíonn na bróga caithte anuas aca no go mbíonn siad teacht abhaile.
    Colm Ó Diolláin
    An Cartúr Leathan, Co. na Gaillimhe