Scoil: Sailearna (Buachaillí)

Selerna School, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
M. Ó Catháin Bean Uí Chatháin T. Ó Séaghdha

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear fadó ann agus fadó bhí agus phós sé agus cailleadh a bhean agus ní raibh aige ach aon inghean amháin. Nuair a cailleadh a bhean d'fhága sí le h-údhachta gan eisean aon bhean a phósadh ach an bhean a bhfeilfeadh an fáinne di. D'imthigh sé lá'r na mháireach agus bhí sé ag imtheacht agus ag síor-imtheacht ach ní bhfuair sé bean ar bith a bhfeilfeadh an fáinne di. Chaith sé i gcluid na móna é agus chuir an inghean uirthi an fáinne agus sé a bhí ceart aici. "Mo chrádh agus mo mhíanna," adeir sé "gur tusa mo bhean-sa!" Chuaidh sí amach chuig tóin an tighe agus thosuigh sí ag caoineadh agus ag sgreadach. Tháinig an spideóigín go dtí í agus thug sí ag toimín luachra í agus bhain sí trí chóitín luachra agus rinne sí iad. Thug sí léithi í agus chuir sí isteach i dteach mór í i na cailín agus ní fhaca tú ariamh aon
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Colm Ó Dioláin