Scoil: Cillíní Díoma (uimhir rolla 15071)

Cillín a Díoma, Co. na Gaillimhe
Uinsionn Ó Conáin

Ar an leathanach seo

1. There is an old road beginning at the Aille and is going on to the Black-road. The men used to get four pence a day for their work. Its about 500 years old.
    There is an old road going through Buaile and is going out to the Cuilne road.
    Tá Bóthar ag dul go dtí an Gamble. Tugadh sin air mar fear darbh ainm Gamble a bhí dá stiúradh. Deirtear go bhfuair na daoine trí pighne an lá chun é a dhéanamh.
    Tá Sgeach na nGioblocha ann. Tugadh sin ar an mbothraín mar bhí sgeach ar a thaobh agus bhí sean éadaigh ar an sgeich. Deirtear gur dhá phighinn an luach saothar a fuair na fir.
    There was an old road called Bothar an Ghaduidhe, long ago. It was supposed to run from Baile na gCnocán to Aille through Cnoc
        1. infreastruchtúr poiblí
    Teangacha