Scoil: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

Ar an leathanach seo

1. Í rith an Gheimridh seo thart chúalas cuid mhaith sgéal o's na sean daoine agus íad in á suidhe timcheall na teieadh is d'oidhche. Seo ceann d'es na sgéaltaibh do chúalas.
    Úair amhain bhí búachaill in á cómhnuidhe í gConndae na Gaillimhe. Búachaill bocht do bhí ann. Chúaidh sé amach lá ag lorg á spré. Bhí sé ag siúbhal go dtí go dtainigh sé go dtí sean bothán in á raibh sean chailleach draoidheachta. Ní dheachaidh aon duine aríamh in aice an sean caillighe sin mar bhí eagla ortha róimpí. Bhí doras an bhóthain dúnta agus chnag an búachaill ar an ndoras. Tháinigh an cailleach go dtí an doras agus d'osgail sí é. Bhí eagla ar an mbúachaill róimpí acht dúbhairt
    Máire Ní Laoghaire
    Pádhruig Ó Laoghaire