Scoil: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

Ar an leathanach seo

1. Níl aon bhaile in Éirinnn nach bhfuil táilliúir ann. Bhí a lán táilliúir in a gcomhnuide sa gceanntar seo fadó ach níl ann anois ach beirt.
    Deanann siad a gcuid oibre ins a dtigh féin agus uaireanta téigheann siad go dtí teach an duine. Nuair a bhíonn cotha nuadh ag taisteal ó éinne téigheann sé go dtí an táilliúir. Bíonn a lán sampla ag an táilliúir, tugann sé do'n éinne agus a ceann is fearr leis an duine órduigeann an táilliúir an méid slat a bhíonn ag taisteal ó'n duine. Uaireanta ceannuigeann an duine an t-eadach sa siopa agus tugann sé do'n táilliúir cun cotha
    Cáitlín Ní Fhallamhain
    Cáitlín Ní Fhathaigh