Scoil: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

Ar an leathanach seo

1. Cuireann na daoine anois bróga ar a bpáisdí nuair a táid aon bhlian amháin. Fadó níor cuir na daoine bróga ar a bpaisdí go raibheadar fiche blian d'aois. Sa t-samhradh téigheann na paisdí tar timhceall agus cos-nochtaithe. Sa gheimhreadh cuirid bróga ortha lá fliuch.
    Nuair a nígheann daoine a gcosa doirteann siad an t-uisge amach. Uaireanta nuair a nígheann duine a chosa san oidhche ní fagann sé an t-uisge ins an dtigh ar feadh na h-oidhche. Agus nuair a fhágann sé an t-uisge ins an dtigh cuireann sé smearóg dhearg ins an uisge.
    Déanann na bróga d'ath-nuadadh san gceanntar seo. Tá aon gréasuidhe
    Cáitlín Ní Fhallamhain