School: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

1. Tá a lán daoine ag taisteal an domhain indiú. Tá cuid acu bocht agus uaireanta bíonn cuid acu saidhbhear agus deireann siad dos na daoine go bhfuil siad bocht agus uaireanta deireann siad go bhfuil clann mór acu.
    Tagann a lán des na daoine sin go dtí an paróiste seo. Tinncéirí agus giofóga do bhéadh a bfurmhór. Díolann na tinncéirí buicéidi agus potaí agus rudaí mar sin. Díolann na giofóga brait úrláir agus súsaí teintéan. Bíonn tigthe ag na giofogaibh saidhbhear agus bíonn carbhain ag na giofogaibh bocht. Ní bhíonn ag na tinncéiribh acht capall agus cárr. Bíonn siad amuigh ins
    Cáitlín Ní Fhallamhain
    Padraig Ó Laoghaire