Scoil: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

Ar an leathanach seo

1. Ní raibh aon dochtuirí sa gceanntar seo fado agus dá bríg sin bhí a lán leigheasanna cun biseaigh a chur ar duine. Nuair a bhí tinneas fiacal ag duine fado 'sé an leigheas a bhí aige ná tobac a d'ithe agus tar éis cupla uair d'imthigh an phian.
    Deireann na daoine san áit seo go bhfuil draoideacht ag an seachtmhar mach agus go bhfuil comacht aige cun craos galar a leighsiú.
    Nuair a bhíonn faithne ar lámh duine, 'sé an leigheas atá aige ná, an faithne a nígheadh go maith in uisge a gheibheann sé o'n pholl carraighe agus tar éis cupla seachtmháin tuiteann an faithne dí
      1. cleachtas an leighis
    Cáitlín Ní Fhallamhain