Scoil: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

Ar an leathanach seo

1. Níl aon tir sa dhomhain nach bhfuil aon éann ann. Tá a lán éan sa áit seo. Sé an faoileán an éan is ciotcionta san áit seo mar tá an fhairrge in-aice na h-áite. Deanann sí a nead ar na oileanaibh uaignige. Beireann sí a cuid annsin agus déanann sí gor ortha ar feadh cúpla seachtámhain. Bíonn an faoileán san áit seo gach aon uair sa mblian. Ní téigeann sí tar lear. Bíonn a lán spotaí ar na uibheacha.
    Bíonn an lon dubh an preáchan agus an cág ins an óir seo freisiu. Déanann an préachan a nead ar bhárr na gerann. Bhíonn spotaí ar a uibheacha freisin ar nos uibhe an fhaoileáin. Déanann an lon dubh a nead ins na crannaibh freisin.
    Cáitlín Ní Fhallamhain
    Padraig Ó Fhallamhain