Scoil: Clochar na Trócaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúracha na Trócaire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ná deóraidhe le feiscint ann. D' imthigh sé cúpla slat ó'n áit agus núair d' fheach se in á thimcheall airís chonnaich sé solas ar an áit in á raibh an t-ór. Thánaigh faitchíos an domhain ar an bhfhear agus núair chúaidh sé abhaile thaisbeán sé an t-ór dá charaid.
    Deirtear go raibh lúach de fiche míle punt ins an ór. Is iomdha duine á théigheann ann ó shoin agus téighid ag tóruigheacht an óir. Ní eirigheann leo é á fhághail mar tagann saghas dorcadais ar á súla agus dá bhárr sin ní bhíonn síad in dhan é á fhágháil. Deirtear go bhfhuil roinnt airgid í bhfholach san áit céadhna acht go mbaineann le leis na sidheóga.
    Máire Uí Laoghaire
    Padruigh Ó Laoghaire