Scoil: Castlegrove (uimhir rolla 15475)

Garrán an Chaisleáin Thoir, Co. na Gaillimhe
Liam Ó Conaill

Ar an leathanach seo

1. As eirigh Críosta as eirigh feárr da gcola úd ríamh ó léighte na leabhar as leagtha mo chreann. Críosta athar na socar tar éis a crocal le crann, Dia h-Aoine creidim comineah h-Aoine creidimh na gill go dtáinig mac na h-óige béann ó a Muire bhí romhan ar a bport. Ná leig manam thart is na leig manam teine na béann. Suíd a tháinig na deamhan ar na ribthe níneuchaí agus le bárr pinte ar na firithibh. go dtáinig anduine dall agus crall osgail a dallad agus lé gcrús mic dia ar talamh druim na talmhan marbú na fhiadnuise é. Breálín geal agus ná cuir fo- h-Aoine agus le gol go clárr. So uirín (?) na gréine gofú comineac as eirigh treocaire.
    Maggie Daly
    An Baile Rua, Co. na Gaillimhe
    Patrick Daly
    64
  2. The Name of my village is Ballyroe and it is in the parish of Kilconly. There are twenty one houses in my village now but long ago there were twenty three houses in it. All the houses were thatched except two long ago, and are all thatched now too except four. The most common place names a leguane. It was