Scoil: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (uimhir rolla 12002)

Cill Ghoibhreann, Co. na Gaillimhe
Proinsíos P. Ó Doláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    seachtmadh is e cúig i Mí Lúghnasa. Do bhí stoirm tóirnige ann. Do bhí caoirig ag inbhear ar páirc i dTónmaol do mharbhuig sé dá ceann acu. Do gearr sé suas páirc freisin. Na daoine a bhí ag dul thart an bealach sin do ceapadar go raibh an páirc treabhtha suas. Nuair do chonnaiceadhar na crainnthe agus na botháin leagtha do bhí fhios acu an rud a h-arla.
    Do bhí stoirm eile ann tuairm is aon míle naoi chéad fiche is a trí. Do leag sé cúpla stáca agus cruacha féir. Do leag sé an dían ag cúpla stapla. Níl fhios agam ar leag sé aon crann no teach ins na ceanntaraibh eile.
    Máire Ní Mhainnín
    Tamhain Mhaol, Co. na Gaillimhe