School: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (roll number 12002)

Cill Ghoibhreann, Co. na Gaillimhe
Proinsíos P. Ó Doláin

1. San am fadó do bíod na tithe déanta an áiteanna nach bhfuil aon ceann anois ann. Do bíod cuid acu déanta síos i ngleanmta cun fáisgad a beir acu ó na stoirme agus ó gaot gairbsion an geimrid.
    Ceann tuige do bíod orra an am sin agus ar binn an tige do bíod túige ag clúdad leat na binne. Ní raibh simléirí acu an uair sin cosmail leis na simléírí acu an uair sin cosmail leis na simléirí an la inniu. Do bíod siad déanta as móin agus iad clúduigte taobh amuigh le aoileac agus laitige. Ní raibh ach aon fuinneóg amáin orra agus aon doras.
    Rinne cuid de na daoine na tuige as cloca gainim agus aoil measca le céile
        1. foirgnimh