Scoil: Cill a' Ghaimhrín (Killgevrin) (uimhir rolla 12002)

Cill Ghoibhreann, Co. na Gaillimhe
Proinsíos P. Ó Doláin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann aon uair amháin agus cuaid sé ar aonac le muchai a dhíol. B'shin é an céad uair a chuaid sé ar aonach agus ní raibh fhios aige ar aon rud i dtaobh diol agus ceannacht. Nuair a sroich sé an aonach d'fíafruig duine de cé mhéid
    a bhíod ag teastáil ar na muchai agus dubhairt sé "beid síad agat ar an méid gráinne coirce a bfheadfadh mé comhairead
    ar feadh uair. D'aontuigead an fear leis mar ceap sé go raibh margadh mait déantha aige. Annsin tosuig an fear ag comairead agus mar seo a tosuig sé.
    Aon gráin agus aon gráin sin da gráin dá gráin agus da gráin sin ceithre gráin ceithre gráin agus ceithre gráin sin ocht gráin. ocht gráin agus ocht gráin sin sé gráin déag agus sin craobh. Aon craobh
    Seán Mac Casarlaidhe
    Micheal Ó Cotán