Scoil: Baile an Mhuillinn (B)

Baile an Mhuilinn, Co. na Gaillimhe
Pádraic Ó Discín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus fágadh an teach gan aon bhainne. Tháinic an cat go dtí teach chomhursan a bhí n-aice leis agus d'fhan sé ins an teach sin trí mhí.
    Ní raibh aon chat san teach sin agus choinnigh siad é. Ach nuair a chuaidh muinntir an teach eile chun bó a cheannacht casadh an chat leófa agus iad ag teacht abhaile agus d'fhan sé leó. Ní dhearnaid sé dearmad [dearmad] i n-a dhiaidh sin fhéin ar an teach a thug bídh dó or feadh trí mhí. Ar aon nós, cúpla lá tar éis teacht abhaile dó, chuaidh sé arais arís go dtí teach na comhursan sin agus cat eile leis agus d'fhág sé an sin é mar bhí fhios aige go raibh an teach sin í gcruadh-chás lé h-aghaidh cait.
    AT0001: The Theft of Fish
    Pádhraic Ó Coisdealbha