Scoil: Crois Bhóthar

Poll an Chorraigiúin, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Ní Bhreitheamhan

Ar an leathanach seo

1. 'Sé Cluain Caoilbhigh an t-ainm atá ar an mbaile ina bhfuil cómhnuidhe orm. Tá sé i bparóiste Cille Bheinín agus i mbarúntacht Dúin Mhóir.
    Níl acht 10 dtighthe ins an mbaile anois acht fadó bhí 18 gcinn ann. Siad seo ainmneacha na ndaoine agus an áit a bhí comhnuidhe orra do bhí ann fadó agus nach bhfuil ann anois.
    Bhí Páidín Ó Néill in a chomhnuidhe ins an áit i stablaí atá ag muinntir Laighin anois i gCluain Caoilbhigh.
    Bhí Mícheal Ó Bhrócháin in a chómhnuidhe i nGarraí Bhrócáin. Sin páirc atá anois ag muintir Úi Uigín. Bhí páirc Cloiche mar ainm ar an bpáirc. Tá píosa beag de'n theach le feiceál go foill.
    Bhí "Jim Browne" in a chómhnuidhe i gCluain Caoilbhig i bpáirc beag in aice le teach Úi Brún
    Cluain Caoin Beag, Co. na Gaillimhe