Scoil: Crois Bhóthar

Poll an Chorraigiúin, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Ní Bhreitheamhan

Ar an leathanach seo

1. Seo iad na cluichí a n-imrigheann mé ná "Na Gadaidhe," Geataí Móra," "Hide and Seek," agus "Frog in the Pan."
    Sé an chaoi a ndéanann mé "Na gadaidhe ná bíonn cúpla cailíní eile in éindigh liom agus teigheann mise agus cailín amháin ar leath-taobh agus toghaimíd dhá rud agus iarraimíd ar na cailíní eile ciacu den dhá rud sin is fearr leo. Nuair a bhíonn sé sin déanta againn roineann cailín amháín muid in dhá leith agus tosuigheann muid annsin ag tarraingt le n-ár ndícheall go dtuiteann dream eicínt. Bíonn an bhuaidh ag an dream eile agus tosuigheann siad ag bualadh bos.
    Se an chaoi a n-imrighim na "Geataí Móra" ná cruinnighim mo chompánaigh le chéile i bhfáinne agus teigheann mise thart ag leigint orm gur madadh a bhíos ann. Annsin cuireann na páirtí eile a láma thuas agus bíonn siad ag rádh "Geataí Móra, Geataí Arda, agus
    mar sin de.
    Seo cluiche eile a n-imrigheann mé ná "Luarabog, lárabog." Sé an chaoi a ndéanann mé é ná gheibheann me mo
    Nóra Ní Núthail
    Cluain Caoin Beag, Co. na Gaillimhe