Scoil: Crois Bhóthar

Poll an Chorraigiúin, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Ní Bhreitheamhan

Ar an leathanach seo

1. D'innis mo mháthair, Úna bean Uí Laighin, atá in a comhnuidhe i gCluain Caoilbhigh, trí míle ar a taobh thuaidh de Thuaim fá na liosanna seo dhom.
    Tá cúpla liosanna agus rathanna i gceanntar na scoile seo. Ta lios i bpáirc m'athar agus an t-ainm "An Liosín" air. Tá sé cruinn agus árd. Tá crainnte ag fás air.
    Tá ceann eile i bhfeilm Uí Loinsgig. Tá poll mór ann agus tá crainnte móra ag fás thart timcheall air. Tá clocha móra agus clocha beaga thíos ins an bpoll. Tá sé i lár páirce in aice le coill. Chuaidh caora agus gé isteach ann uair amháin ach níor tháinig siad amach ariamh.
    Bhí lios i bpáirc Creag uair amháin ach níl ann anois ach cnuicín beag tá go leor cloch beaga ann. Tá sé treabhtha anois.
    Nóra Ní Laighin
    Cluain Caoin Beag, Co. na Gaillimhe