Scoil: An Clochar, Droichead an Chláirín

Droichead an Chláirín, Co. na Gaillimhe
An tSiúr Albertus

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ag tabhairt uisge dhá chuid beithidheac lá amháin, connaich sé aingeal ar cloich. Chuaidh sé chómh fada leis an cloch, thógh sé suas e, agus tháinic sruthán as, agus tugadh Tobar na n-Aingeal mar ainm ar an áit sin ó uaidh sin amach.
  2. Míle ó'n áit seo tá Tobar Losáin. Tá altóir agus trí tobair le feicheál ann anois, leí leigheas fé leith ag gach tobar, ceann le h-agaidh na gceann, ceann le h-agaidh na lámh, agus ceann le h-aghaidh na gcos. Do leigheasadh go leóir daoine ann fadó
  3. Cuapla míle ó'n sgoil seo tá Tobar Breacáin. Bhí breach ann agus an fháid is abhí sé an níor triomuigh