Scoil: An Clochar, Uarán Mór

Órán Mór, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Ní Ghreallaigh

agus tá alán scriobhnóireacht ar a bárr.
    Tá scéalta eile faoi freisin. Deirtéar go bhfuil Rí na hEireann curtha ann ach ní creideann aoinne agus ós i bhfolach ann sin ag na sean - daoine fadó.
  2. Saor cloch do b'eadh an Gobán Saor. Bhí sé i n-a chomnuidhe [i] gCo. Port Láirge. Seo ceann de na sgéalta atá ag muinntear Cúige Conna[cht] faoi.
    Bhí an Gobán Saor agus a mhac ag dol ar thuras go Luimnea[ch] lá. Bhíodar ag tógáil tighe ann. Lá amháin nuair a bhí siad ag dul chun a ndinnéar d'itheadh ars an mac d'á athair "Céard a bheidh mé ag déanamh go mbeidh tú réidh"? Dubhairt an t-athair leis cat is dá h-iorball a dhéanamh. Rinne an mac an rud