Scoil: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (uimhir rolla 4501)

Páirceanna an Bhaile, Co. na Gaillimhe
P.S. Ó Neachtain

Ar an leathanach seo

1. Is é an cluiche is fearr liom ná: - phéile. Bíonn mé ag imirt; topaí, iomáinuidheacht, mairbhlí, agus '"róthair" freisin.
    Caithtear dhá fhuireann bheith ann ag imirt phéile agus líathróid mhór déanta as leathair agat. Bíonn gach duine ag iarraidh ar an líathróid sin a sháitheadh istigh san gcúilí eile.
    Bíonn iomáinuidheacht - cosamhail le sin acht caithtear ádhmuid ar a dtugtar comáin bheith agat 'ghá nimirt. Is maith liom go hán-mhaith an chluidhe san. Is ceann de na príomh-chluidhe in n-Éirinn a h-imrightear. Tá fhuireann maith ag ár mbaile féin - Gaillimh.
    Bíonn topaí againn déanta as ádhmuid agus bíonn rásaí ann chun a fhághail amach céard é an buachaill is clíste a bhíonn ag imirt. Bíonn aimsear chun iad féin a nimirt i dtósach is i rith Máirte.
    Bíonn ainsear na mairbhlí ann i Feabhra againn. Ní chruaidh iad a n-imirt. Bíonn gach buachaill ag iarraidh ar a lán dhíobh; a lán spóirt a bhíonn againn. An cluiche seo tá sé an-shean ar fad.
    Nuair a bhíonn mé ag imirt "róthair" seo a bhíonn agam: - sean-róthair ó ghluaisteán nó róthar eile agus bíonn na buachaillí eile ag
    Pádhraig O Dubhghaill