Scoil: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (uimhir rolla 4501)

Páirceanna an Bhaile, Co. na Gaillimhe
P.S. Ó Neachtain

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar dtosach aca ó locha tSáile go Boul-A-Bhourlín. Cheap siad go mbéadh siad in-ann longaibh a chur ar seoladh go éisgeadh ann ó loch Corrib lrepson(?) go dtí an fhairrge. Acht ní raibh an obair seo chríochnuighthe in aon-am agus na daoine a bhí in a gcomhnaidhe in aice na h-áite tugtar "Baois Ó Liongsigh" ar an obair seo.
  2. Once upon a time there was a man named Andrew Lynch FitsStephens, mayor of Galway, about the year 1498. During his period of office the Corporation of Galway started much useful work in the city of the Tribes. Amongst those was an important waterway from Loughathalia to Boulavorline which would open up an easy passage from Lough Corrib to the sea. This work was never completed and local people called it "Lynch's Folly."
    Martin Browne