Scoil: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (uimhir rolla 4501)

Páirceanna an Bhaile, Co. na Gaillimhe
P.S. Ó Neachtain

mór mar seo.
    Níor chualas aríst ar daoine a phósadh i dtighthibh acht is dócha go raibh siad seo ann mar nuair a mbíodh deifráigheacht ortha pósadh a dhéanamh bhíódh an t-sagart an le n é a dhéanamh.
  2. Pósann a lán daoine roimh Caorghaois. Pósann na daoine níos mó ar DFia Ceadaoin. Nuair a bhíos bean ag dul le pasad bíonn na rudaí seo aca. Rud séan, rud nuadh, rud nac bhainneas leis agus rud gorm. Nuair a bhios an fear ag tabhairt an fháinne do'n mnaoi tugann sé trí píosa airgid dw bíonn an airgead sin aca le rid a cheannacht faoi an teach nuadh. Sa dtuaith Ní fheiceann an bhean an fear acht an oidce roim an pósadh. Bíonn féasta mor i dteac na mna. Agus Mí in a dhiaidh sin bíonn feasta
      1. filíocht
    Máirtín de Brún