Scoil: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (uimhir rolla 4501)

Páirceanna an Bhaile, Co. na Gaillimhe
P.S. Ó Neachtain

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhíos na héanlaith ag eitilt cúpla slat o'n talamh beach fhios ar na daoine go bhfuil báisdeach ag teacht .
    Nuair a bhíonn na tonnracha ag teacht anuas ins an bfairrge bheadh fhios ag na daoine ins an baile Mór go bhfuil an báisdeach ag teacht , agus go bhfuil stoirm ag teacht freisin.
    nuair a d'feicfidhe feithidi mharbhtha sin comhartha leath - báistighe. nuair a d'feicfiche feithidí mharbhta sin comhartha leath -báistighe . Nuair a bhíos lasracha gorma ins an teine , sin comhartha go bhfuil droch - aimseara ag teacht .
    Máirtín Mac Coiligh
    Seán de Brún