Scoil: Béal Cláir (B)

Béal Chláir, Co. na Gaillimhe
Cristíne Bean Uí Fhithcheallaigh

Ar an leathanach seo

1. Má thagann duine isteach sa teach lá Bealtaine le na phíopa a lasadh agus má thugann na daoine sa teach cead dó é a lasadh ní bheadh im acú ar feadh na bliadhna.
    Ní thugann na daoine aon bhainne amach lá Bealtaine mar ní bheadh aon bainne acú ar feadh na bliadhna má thugann siad amach é.
    Déartar comhartha na croise ar an gcuinneóig trí úaire sul dá thosuigheann siad ag déanamh é chun an t-im do bheannuigh agus déireann siad "in ainm an athair agus an Mhic agus an spioraid naomh amén."
    Cuirtear cúpla splainnc agus píosa íarrainn agus crúb asail faoí an gcuinneóg ar eagla go dtagann na sídheóga agus go goideann siad an t-im.
    Nuair a bhíonn na daoine ag déanamh maistre agus má
    Bríghid Ní Ainmneach